Geen onhandige checklists of pasjes, maar een slimme app voor op je smartphone. Wie de training ‘Veilig werken rondom liften’ van LiftAcademy met goed gevolg afsluit, krijgt nu toegang tot de unieke instructieapp voor iPhone of Android. Die geeft stap voor stap aan op welke veiligheidspunten de cursist moet letten bij het betreden van de liftschacht of -machinekamer. Met deze digitale geheugensteun houdt LiftAcademy de lesstof graag levend.

LiftAcademy, hét opleidingscentrum van Liftinstituut, investeert continu in de kwaliteit van haar trainingen. Trainer Bob Kolkman: “We houden ons opleidingsaanbod niet alleen up-to-date wat nieuwe regelgeving en technologische ontwikkelingen betreft, maar zoeken ook continu naar nieuwe leermiddelen, zodat cursisten de geleerde stof nog makkelijker kunnen onthouden en in de praktijk kunnen brengen.”

Eerste app in liftonderwijs

Met de nieuwe instructieapp behorend bij de training ‘Veilig werken rondom liften’ onderscheidt LiftAcademy zich nadrukkelijk van andere cursusaanbieders. Kolkman: “Monteurs, huismeesters, glazenwassers, installateurs, onderhoudsmedewerkers, onderaannemers – er zijn veel mensen die voor hun werk in en om de lift moeten zijn. Zij hebben bijna allemaal wel een smartphone bij zich. Voordat zij het kooidak, de schachtput of de machinekamer betreden, kunnen zij met de app snel nagaan of zij aan de belangrijkste veiligheidseisen voldoen.”

Wat moet je doen voordat je start met de werkzaamheden rondom de lift? Waarmee moet je rekening houden als je de machinekamer betreedt? En wat zijn de aandachtspunten als je de liftschacht of schachtput betreedt? Met de keuze voor de betreffende ruimte waar de cursist aan de slag gaat, krijgt hij precies te zien wat hij wel en niet moet doen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in het betreden van de ruimte, het werken in die ruimte en het verlaten ervan.

Highlights

Volgens trainer Bob Kolkman is de app een uitstekend hulpmiddel. Wel geeft hij aan dat de app alleen de belangrijkste zaken behandeld: “De app vormt een samenvatting van de totale training ‘Veilig werken rondom liften’. Om het werkbaar te houden, hebben we dan ook geen volledigheid beoogd. Voor een uitgebreide weergave is er het lesboek, dat voor de cursisten ook digitaal toegankelijk is.”


Meer weten?