Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om het bezoek aan de website te analyseren en om onze communicatie te verbeteren.

Win een LiftAcademy-verjaarsdagstaart!

We zijn er best een beetje trots op. Want dit jaar bestaat LiftAcademy maar liefst vijftien jaar. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Daarom geven we vijf overheerlijke LiftAcademy-slagroomtaarten weg aan onze klanten. Doe mee met de quiz hieronder. 

Lees meer

Ook LiftAcademy werkt CO2 neutraal

Als opleidingscentrum van Liftinstituut kiest ook LiftAcademy er bewust voor om zijn CO2-uitstoot te reduceren. Net als Liftinstituut compenseren we de resterende uitstoot waardoor we als organisatie CO2 neutraal opereren. 

Lees meer

Vernieuwde app en instructie bij training Veilig werken rond liften

Hoe zorg je ervoor dat cursisten ook na de training nog precies weten hoe te handelen? Voor de training Veilig werken rondom liften ontwikkelde LiftAcademy eerder al een app die hen stap voor stap langs de juiste procedures voert. Nu komt de vernieuwde versie van de app uit. Voorafgaand aan de werkprocedures vraagt deze app de cursist om een aantal extra veiligheidschecks te doen.

Lees meer

Training veilig bevrijden nu ook beschikbaar in België

Een nieuwe stap voor LiftAcademy. Per 1 oktober betreedt het opleidingscentrum van Liftinstituut de Belgische markt met zijn trainingen rond het werken met of bij liften. LiftAcademy gaat van start met de trainingen in het veilig bevrijden van opgesloten liftpassagiers.

Lees meer

Nieuwe e-learning voor veilig bevrijden: “Aantrekkelijker, duidelijker en beter behapbaar”

“In 2013 waren we de eerste met een e-learningmodule voor de training Bevrijden van opgesloten liftpassagiers. Nu, een kleine tien jaar later, leggen we de lat nog hoger met een spiksplinternieuwe module die duidelijker, aantrekkelijker en nog meer is toegespitst op wat echt geleerd moet worden.” Aan het woord is LiftAcademy-productmanager Bob Kolkman die aan de wieg stond van de nieuwe module.

Lees meer

Nieuw: interactieve video’s om kennis op te frissen

“Iemand veilig bevrijden uit de lift, hoe ging dit ook alweer?” Omdat cursisten van de training Bevrijden van opgesloten liftpassagiers hun kennis niet elke dag toepassen, is het handig om regelmatig je kennis te kunnen opfrissen. LiftAcademy verstrekt daarom sowieso certificaten met een beperkte geldigheidsduur van twee jaar. Maar ook tussentijds kan die kennisvraag zich voordoen. Naast alle lesboeken in pdf-vorm biedt LiftAcademy nu ook handige interactieve video’s aan.

Lees meer

LiftAcademy traint de trainers

LiftAcademy investeert continu in de kwaliteit van haar trainingen. Daarom worden ook onze trainers getraind. De afgelopen tijd namen de LiftAcademy-trainers deel aan een didactische training, waarvoor ze allemaal hun certificaat behaalden. Het certificaat toont aan dat ze elk over voldoende didactische kennis beschikken. Wat houdt dat precies in?

Lees meer

Trainer Charles Meijs: “Liften trekken zich niets aan van corona”

Corona of geen corona, mensen kunnen opgesloten raken in de lift en willen ook dan veilig worden bevrijd uit hun benarde positie. Reden voor LiftAcademy om de trainingen – zij het in coronaproof uitvoering – voort te zetten. Trainer Charles Meijs legt uit welke maatregelen hij tijdens de trainingen neemt om besmettingsrisico’s zo klein mogelijk te houden.

Lees meer

Zien we u bij de VvE Belang informatiebijeenkomsten of tijdens de Schoonmaakvakdagen?

Een lift is pas echt veilig als je er veilig mee omgaat. En het bestijgen van een dak voor werkzaamheden klinkt vrij risicoloos, maar het valgevaar ligt altijd op de loer. Wij bij LiftAcademy vinden het als veiligheidsopleiders daarom belangrijk om de kennis over het veilig omgaan met liften en over het veilig werken op hoogte met Nederland te delen. Dat doen we de komende maanden tijdens de VvE Belang-bijeenkomsten en de Schoonmaakvakdagen. 

Lees meer

Trainer Marco Scheid: “Vastzitten is geen prettige ervaring. Zorgen dat mensen er snel uit kunnen wel!”

Als iemand vastzit in de lift, kun je natuurlijk wachten tot de liftmonteur komt. Maar je kunt ook zelf in actie komen. Daarom kiezen steeds meer organisaties ervoor om eigen medewerkers te laten opleiden tot liftbevrijder. LiftAcademy merkt dat. Daarom hebben we ons trainersteam verder uitgebreid: Marco Scheid gaat zijn werk als liftinspecteur combineren met de rol van trainer bij LiftAcademy. Met name cursisten in het zuiden des lands zullen hem bij onze trainingen tegenkomen.

Lees meer

LIFTACADEMY INTRODUCEERT UNIEKE APP BIJ TRAINING ‘VEILIG WERKEN RONDOM LIFTEN’

Geen onhandige checklists of pasjes, maar een slimme app voor op je smartphone. Wie de training ‘Veilig werken rondom liften’ van LiftAcademy met goed gevolg afsluit, krijgt nu toegang tot de unieke instructieapp voor iPhone of Android. Die geeft stap voor stap aan op welke veiligheidspunten de cursist moet letten bij het betreden van de liftschacht of -machinekamer. Met deze digitale geheugensteun houdt LiftAcademy de lesstof graag levend.

Lees meer