“Iemand veilig bevrijden uit de lift, hoe ging dit ook alweer?” Omdat cursisten van de training Bevrijden van opgesloten liftpassagiers hun kennis niet elke dag toepassen, is het handig om regelmatig je kennis te kunnen opfrissen. LiftAcademy verstrekt daarom sowieso certificaten met een beperkte geldigheidsduur van twee jaar. Maar ook tussentijds kan die kennisvraag zich voordoen. Naast alle lesboeken in pdf-vorm biedt LiftAcademy nu ook handige interactieve video’s aan.

Interactieve video’s voor gangbare lifttypen

Net zoals de lesboeken zijn ook de interactieve video’s te vinden in de LiftAcademy-leeromgeving. Inloggen gaat makkelijk met de inlogcode op het bevoegdheidspasje. LiftAcademy biedt nu drie video’s aan van de meest gangbare lifttypen:

  • tractielift met machinekamer
  • hydraulische lift met machinekamer
  • machinekamerloze tractielift

Bevrijding in vragen en antwoorden

Met de interactieve video’s kunnen cursisten hun kennis opnieuw toetsen. Ze zijn getuige van een opsluiting en beantwoorden verschillende vragen om deze tot een goed einde te brengen. Op deze manier wordt de cursist uitgedaagd om na te denken over de juiste werkmethode. Zo komt de eventueel weggezakte kennis weer naar boven.

In korte tijd weer helemaal bij

Een grote tijdsinvestering vraagt het opfrissen van de kennis rond het bevrijden van opgesloten liftpassagiers niet. De video’s duren slechts twee minuten. Zo is iedere cursist in korte tijd weer optimaal voorbereid op het verhelpen van een volgende liftopsluiting.