LiftAcademy investeert continu in de kwaliteit van haar trainingen. Daarom worden ook onze trainers getraind. De afgelopen tijd namen de LiftAcademy-trainers deel aan een didactische training, waarvoor ze allemaal hun certificaat behaalden. Het certificaat toont aan dat ze elk over voldoende didactische kennis beschikken. Wat houdt dat precies in?

Lifttechnische kennis delen

Senior productspecialist Bob Kolkman: “Onze trainers hebben heel veel inhoudelijke kennis te delen. De meesten zitten dan ook al jaren in het lifttechnische vak. Met de didactische training zorgen we ervoor dat ze die kennis nog beter kunnen overbrengen.”

“Als trainer moet je je elke dag weer realiseren dat elke cursist anders is en op een andere manier leert. Daar moet je goed op aansluiten. Soms moet je even doorvragen of iemand het echt goed begrepen heeft.”

Prettige kennisoverdracht

Volgens Kolkman zorgt een goede trainer er ook voor dat de kennis zo lang mogelijk blijft hangen bij de cursist. “Kennisoverdracht staat natuurlijk bovenaan, maar een training mag ook best leuk zijn. Dan beklijft de stof beter.”
 
Kolkman zegt tot besluit: “Het is ons – en natuurlijk al onze opdrachtgevers – alles eraan gelegen dat cursisten optimaal zijn voorbereid om de handelingen en werkzaamheden in en om de lift veilig en doeltreffend uit te voeren. Daar dragen onze didactisch gecertificeerde trainers zeker aan bij.”