Als opleidingscentrum van Liftinstituut kiest ook LiftAcademy er bewust voor om zijn CO2-uitstoot te reduceren. Net als Liftinstituut compenseren we de resterende uitstoot waardoor we als organisatie CO2 neutraal opereren. 

Onze medewerkers zijn dagelijks op weg om mensen nationaal en internationaal kennis te laten maken met het veilig bevrijden en het veilig werken. Zo maken wij de wereld iedere dag een stukje veiliger. Deze maatschappelijke rol geven we nu nog ruimer vorm door net als Liftinstituut CO2 neutraal te opereren. 

Hoe compenseren wij CO2? 

CO2-reductie staat bij ons en Liftinstituut al een aantal jaar op de agenda. Dit resulteerde in een afname van het aantal vliegreizen, een toename in het aantal digitale oplossingen, een slimmere planning en een verscherping van de CO2-normen voor auto’s.  

De meest recente aanvulling hierop is het compenseren van de resterende CO2-uitstoot. Dit doen we door te investeren in bosprojecten via Trees for All*. Deze organisatie werkt aan de herbebossing en bescherming van duurzame bosprojecten in o.a. Nederland, Oeganda, Bolivia en Costa Rica. De projecten dragen ook bij aan betere leefomstandigheden en aan het behoud van miljoenen bomen die anders jaarlijks verdwijnen.  

Wat betekent dit voor onze klanten? 

Belangrijk voor u als klant is dat u weet dat deze investering geen extra kosten met zich meebrengt. LiftAcademy neemt graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en als klant ondersteunt u dit streven.    

* Trees for All is een niet-commerciële aanbieder van CO2-compensatie en heeft het CBF-keurmerk