Hoe zorg je ervoor dat cursisten ook na de training nog precies weten hoe te handelen? Voor de training Veilig werken rondom liften ontwikkelde LiftAcademy eerder al een app die hen stap voor stap langs de juiste procedures voert. Nu komt de vernieuwde versie van de app uit. Voorafgaand aan de werkprocedures vraagt deze app de cursist om een aantal extra veiligheidschecks te doen.

Werken in schacht of machinekamer

Het zijn niet alleen liftinspecteurs en liftonderhoudsmonteurs die in en om de lift moeten zijn. Ook schoonmakers, glazenwassers, installatiemonteurs en onderhoudsmedewerkers komen voor hun werk in de schacht of machinekamer. De training Veilig werken rondom liften leidt hen op om dit zo veilig mogelijk te doen.

Jaarlijks wijst LiftAcademy vele professionals op de gevaren van het werken in en om de lift. Ook zet de trainer alle handelingsprocedures in de schachtput, de liftschacht en de machinekamer op een rij. Wie de training met goed gevolg afrondt, krijgt naast een officieel certificaat een uitgebreide instructiekaart en een toegangscode voor de Veilig werken-app van LiftAcademy.

Is veilig werken mogelijk?

Zowel de instructiekaart als de Veilig werken-app, waarvan vele oud-cursisten inmiddels dankbaar gebruikmaken, ondergingen een grondige herziening. Naast een update van de werkwijzen is er nu extra aandacht voor een aanvullende veiligheidscheck.

Met duidelijke checks vraagt de app de cursist of er überhaupt wel veilig kan worden gewerkt. Een verlopen veiligheidscertificaat of keurmerk kan bijvoorbeeld een reden zijn om de werkzaamheden uit te stellen.

“Doe het veilig of doe het niet”

Met de aanpassingen van de app en de instructiekaart onderstreept LiftAcademy nog eens extra het veiligheidsdenken van het opleidingscentrum. Net als voor het bevrijden van liftpassagiers geldt ook voor veilig werken in de lift de slogan: “Doe het veilig of doe het niet!”.