Niels Basjes is IT-architect en plaatsvervangend hoofd BHV bij bol.com. Een deel van het BHV-team van bol.com heeft opnieuw de training ‘veilig bevrijden van opgesloten liftpassagiers’ gevolgd. Nu bij het Liftinstituut.

Trainen bij eigen liften

“We leiden een aantal BHV’ers op om veilig opgesloten passagiers te kunnen bevrijden. Uiteraard doe ik daar ook aan mee. Een aantal collega’s en ik hebben enkele jaren geleden al zo’n training gevolgd. Alleen hebben we nu nieuwe liften en veel meer mensen. Vandaar dat we het nodig vonden om een opfrissing te doen – bij onze eigen liften wel te verstaan.”

Goede combi theorie en praktijk

“De training bestond uit een goede combinatie van theorie en praktijk. Ook prettig dat we daadwerkelijk bij een van onze eigen liften konden kijken. Hoe ziet de lift er van binnen uit? Hoe werkt alles? En hoe voer je de bevrijdingshandelingen uit? Eén of twee jaar terug hebben we nog een training gevolgd van een liftproducent. Zij hadden een proefopstelling mee om te oefenen, maar die is zo anders dan wat we hier op kantoor hebben. Daarom is deze training ook zo handig.”