Medewerkers van vastgoedbeheerders en woningcorporaties werken regelmatig op hoogte. Om ervoor te zorgen dat dit veilig gebeurt, kiest Vestia ervoor haar medewerkers een gedegen opleiding te laten volgen bij het Liftinstituut - theoretisch en praktisch.

Tijdelijke of permanente veiligheidsvoorzieningen

Steeds meer gebouweigenaren brengen tijdelijke of permanente beveiligingen aan, zodat bij bestaande gebouwen veilig op hoogte gewerkt kan worden. Om ervoor te zorgen dat die beveiligingen ook juist gebruikt worden, is training nodig.

"Hartstikke goed"

Cees Marcussen, servicemedewerker bij Vestia Onderhoudsdiensten: "Ik vond de training hartstikke goed. In het verleden heb ik ook al eens zo'n cursus gevolgd, maar de arbo-eisen zijn behoorlijk aangescherpt en mijn kennis is nu weer goed opgefrist. Ook mijn collega’s die de training voor het eerst volgden, waren heel tevreden. Alles wordt tijdens het theoriedeel heel rustig en duidelijk uitgelegd. En ook het in de praktijk ermee oefenen, inclusief het hangen in zo'n tuigje is heel verhelderend.”

Niet laten afleiden

"Goed vond ik ook dat ons geleerd wordt dat je je niet moet laten afleiden bij werken op hoogte. Op steigers bijvoorbeeld. Concentreer je op je werk. En dat je best op een dak mag lopen, als je maar voldoende afstand tot de dakrand houdt. Ja, ik vond het een prima cursus. Kan ik iedereen aanraden. Ook goed voor de teambuilding trouwens.”