Als EU-agentschap ondersteunt Eurojust de samenwerking tussen de gerechtelijke autoriteiten in de strijd tegen grensoverschrijdende zware criminaliteit. Zo draagt de organisatie bij aan de veiligheid in de hele EU. Ook binnen de eigen organisatie staat veiligheid voorop. Daarom laat Eurojust eigen medewerkers trainen in het veilig bevrijden van personen uit liften.

VEILIG BEVRIJDEN

De fire, safety & security officer vertelt: “We hebben LiftAcademy gevraagd om een aantal security guards, security officers en de fire & safety officer te trainen in het veilig bevrijden van passagiers die vastzitten in de lift. Ze weten nu hoe de reddingsprocedure in elkaar zit en zijn nu redelijk ingevoerd over hoe een lift precies werkt.”

TEVREDEN

De keuze voor LiftAcademy is volgens de fire, safety & security officer gebaseerd op eerdere goede ervaringen: “We hebben al eerder een training bij het opleidingsinstituut gevolgd. Daar waren we heel tevreden over.” Om de kennis van de medewerkers up-to-date te houden, kiest Eurojust ook regelmatig voor een herhalingstraining.

OVER EUROJUST

Als agentschap van de Europese Unie helpt Eurojust om de samenwerking tussen nationale autoriteiten soepeler te laten verlopen. Zo kunnen de nationale autoriteiten bijvoorbeeld gemakkelijker informatie uitwisselen, wederzijds rechtshulp bieden en personen die verhoord moeten worden, uitleveren. Daarmee kan de grensoverschrijdende zware criminaliteit, waaronder computercriminaliteit, fraude, corruptie, witwassen van geld en milieucriminaliteit, effectiever worden aangepakt.