Binnen het Holland Protonen Therapie Centrum (PTC) te Delft is de afdeling Gebouw&Techniek verantwoordelijk voor de liften en een eventuele liftopsluiting. Manager gebouwbeheer David Bikker en collega's volgden de training Veilig bevrijden van opgesloten liftpassagiers bij LiftAcademy, het opleidingscentrum van Liftinstituut: "Bij een eventuele liftopsluiting wil je de opgesloten personen veilig en snel kunnen bevrijden."

 

"Specifiek afgestemd op onze lift"

Waarom Bikker koos voor het opleidingscentrum van Liftinstituut? "Liftinstituut staat goed bekend wat liftkeuringen betreft. Ze hebben heel veel praktijkervaring." LiftAcademy verzorgde een training die specifiek op het gebouw van HollandPTC was afgestemd, begeleid door "een zeer ervaren instructeur". 

"Wij hebben veel geleerd over de werking van liften in het algemeen. Daarnaast weten we specifiek hoe onze lift functioneert, wat de veiligheidsrisico’s zijn en hoe we personen veilig uit de lift kunnen bevrijden." 

Over HollandPTC

HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, opgericht door Erasmus MC, LUMC en TU Delft. Het is binnen de Medical Delta met deze centra een actief samenwerkingsverband in zorg, onderwijs en wetenschap. Ook zijn er samenwerkingsverbanden met gerenommeerde nationale en internationale protonencentra.

Samen met deze centra, universiteiten, ziekenhuizen, patiëntenverenigingen en zorgverzekeraars onderzoekt HollandPTC voor welke vormen van kanker protonentherapie het meest geschikt is en kosteneffectief is en hoe de behandeling kan worden verbeterd.