HMC is een van de 26 topklinische ziekenhuizen in Nederland. Op de drie locaties HMC Antoniushoeve, HMC Bronovo en HMC Westeinde, alle gelegen in de Haagse regio, zorgen liften van verschillende typen en leeftijden voor het verticaal transport van patiënten, bezoekers en medewerkers. Omdat ze zo’n belangrijke functie in de verkeersstromen vormen, koos het ziekenhuis ervoor om medewerkers te trainen in het veilig bevrijden van liftpassagiers bij liftstoringen. LiftAcademy verzorgde deze training. 

 

Liftopsluiting op onverwachte momenten

Wesley van Wageningen, manager van de afdeling Beheer en Onderhoud, legt uit: “In een continu bedrijf, dat ons ziekenhuis is, kan er op onverwachte momenten een opsluiting ontstaan. Om onze patiënten en bezoekers snel te kunnen helpen, hebben we ervoor gekozen om een grote groep zeer betrokken medewerkers op te leiden via LiftAcademy.”

Fijne docent

Volgens Van Wageningen was de training een groot succes: “De collega’s hebben met groot plezier en veel inzet de training gevolgd. De fijne docent gaf duidelijk aan waarop je moet letten en waar je niet moet aankomen. Ondanks het verschil in kennis en kunde was de training goed voor iedereen te volgen.”