VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Venlo en Venray en regiopoli’s in Panningen, Horst en Reuver. Om de veiligheid van bezoekers, patiënten en medewerkers te garanderen, zorgt de organisatie er nadrukkelijk voor dat de bevoegdheid en bekwaamheid van haar medewerkers op orde is – ook als het gaat om het bevrijden van opgesloten liftpassagiers.

Goede eerdere ervaringen

Blanche Banwarie van het Bedrijfsbureau Techniek en Gebouwen vertelt: “Omdat wij een grote organisatie zijn, trainen we meerdere afdelingen in het veilig bevrijden van opgesloten liftpassagiers. Al eerder hebben we een bevrijdingstraining van LiftAcademy gevolgd. We zijn tevreden over de organisatie en hebben mede daarom weer voor hen gekozen. Dit jaar hebben er elf personen deelgenomen. Allemaal hebben ze de functie van storingsmonteur.”

Oefenen met verschillende typen liften

VieCuri koos voor een complete incompany-training: “In de ochtend hebben we de theorie klassikaal gedaan. ’s Middags vond de praktijktraining van het veilig bevrijden bij onze eigen liften plaats. Wij hebben meerdere verschillende typen liften in huis. Daarom hebben onze mensen zowel bij een conventionele tractielift, een conventionele hydraulische lift als bij twee typen machinekamerloze lift getraind.”

Allemaal positieve reacties

Banwarie blikt tevreden terug op de dag: “Wij hebben een aantal deelnemers een evaluatieformulier laten invullen en zij waren allemaal positief over de training. De trainer van LiftAcademy gaf goed uitleg. De uitleg was helder en opbouwend, en er werden op een leuke manier voorbeelden getoond. Het was een goede en leerzame training.”